Kies hieronder je type storing voor meer informatie:

Type storing
Fotohuisje print niet (meer)

 

Zodra iemand met z’n hand de foto probeert te pakken, voordat deze geprint is, kan de fotorol beschadigd zijn. Doe het volgende:

    • De voorkant van type Hashtagbooth maak je open, door met de sleutel het deurtje te openen. De sleutel is te vinden aan de achterkant van de Hashtagbooth naast de powercon.
    • Open de fotoprinter en bekijk of de kleurfolie gescheurd is. Zo ja, bekijk onderstaande korte filmpje hoe dit op te lossen:

Kleurfolie gescheurd:

 

Is het witte papier opgefrommeld, of gescheurd? Bekijk het filmpje hieronder om dit op te lossen:

Wit papier opgefrommeld:

  • Doe de printer vervolgens dicht, er worden een aantal witte/lege velletjes geprint. Wacht tot dit klaar is.
  • Sluit de deur van de Hashtagbooth weer
Het Fotohuisje lijkt vast te lopen

Wanneer het fotohuisje niet meer reageert kan het toetsenbord, aanwezig in het fotohuisje, gebruikt worden. Klik op de ‘F1’ toets om de ‘full screen-modus’ af te sluiten. Start de computer vervolgens opnieuw op. Mocht dit niet lukken, gebruik dan CNTRL-ALT-DELETE op het toetsenbord. Kies vervolgens rechtsonderin voor ‘opnieuw opstarten’. 

Het Fotohuisje lijkt uit te staan

Door middel van het toetsenbord, die in het fotohuisje ligt, kan je de Hashtagbooth opnieuw starten. Klik op de ‘F1’ toets om de ‘full screen-modus’ af te sluiten. Vervolgens kan je de computer opnieuw opstarten met behulp van het windows icoontje links onderin het scherm. Wacht na de herstart tot de applicatie ByoBooth weer opgestart wordt.

Mocht dit niet lukken, gebruik dan CNTRL-ALT-DELETE op het toetsenbord. Kies vervolgens rechtsonderin voor ‘opnieuw opstarten’. Wacht na de herstart tot de applicatie ByoBooth weer opgestart wordt.

Reageert het fotohuisje echt helemaal niet meer?

Haal dan de stekker uit het stopcontact en plaats deze vervolgens weer terug in het stopcontact. Het Fotohuisje start opnieuw op. Wacht enkele minuten tot het Fotohuisje helemaal opgestart is, doe ondertussen niets.

Wacht na de herstart tot de applicatie ByoBooth weer opgestart wordt.

Kom je er écht niet uit?
Heb je bovenstaande geprobeerd, maar kom je er toch niet uit?

Bel naar 0205160463 (24/7 bereikbaar)