Zowel het trouwseizoen als het festivalseizoen is in volle gang. En als je zou vragen welke onze favoriet is, kunnen we eigenlijk niet kiezen. Maar wist je dat je deze twee ook heel mooi kan combineren? Ga je trouwen én ben je gek op festivals? Dan is een festivalbruiloft waarschijnlijk helemaal jouw ding!

Wat is een festivalbruiloft?

Een festivalbruiloft is het beste van beide gecombineerd: de romantiek van een bruiloft en de relaxe, ongedwongen sfeer van een festival. Eigenlijk is het jullie eigen droomfestival waar de liefde en jullie ja-woord gevierd wordt. Het is jullie mini-festival met alles erop en eraan. Van live muziek, foodtrucks en een photobooth tot plekjes om te chillen: hoe tof!


Bron: Pinterest 

Een locatie voor je festivalbruiloft

Juist bij een festivalbruiloft is het belangrijk om de perfecte locatie te vinden. De locatie is samen met de aankleding (wat minstens zo belangrijk is) een van de grootste sfeerbepaler van jouw festivalbruiloft. Een mooi stukje natuur met een open grasvlakte, bomen en misschien zelfs een plas water of een riviertje met een strand zorgt voor de ideale sfeer.

Denk je aan festival? Dan denk je aan lampionnen en lichtjes! Zeker bij een bruiloft zijn lampionnen perfect als decoratie. Ook populair op festivalbruiloften zijn stretchtenten. Naast dat ze heel praktisch zijn, ziet jullie mini-festival er direct mooi gestyled uit met deze tenten.

Nu nog heel hard hopen op mooi weer.

Blote voeten en slippers

Laat jouw gasten lekker rondlopen op blote voeten of slippers om de chille sfeer van een festival te benadrukken. Zeker als het gelukt is om een locatie met gras en/of zand te vinden is natuurlijk top om de hoge hakken en nette schoenen lekker thuis te laten of ter plekke uit te doen. Tip: zorg voor flip-flop slippers voor de gasten!


Bron: Pinterest 

Foodtrucks

Natuurlijk wil je dat jouw gasten op je bruiloft goed te eten krijgen. Foodtrucks zijn hot en hebben kwalitatief goed eten. Plaats wat foodtrucks op jullie mini-festivalterein en iedereen is blij! De gasten kunnen zelf kijken wat ze lekker vinden om te gaan eten, de foodtrucks geven een echte festivalsfeer en je hebt gelijk een leuke festivalachtige styling van de locatie. Driedubbele win-win situatie!

Live muziek

Geen festival is compleet zonder muziek en natuurlijk willen jullie ook lekker kunnen dansen op het bruiloftsfeest. Zorg bijvoorbeeld voor een leuke band die nummers uit alle jaren en genres speelt, dan zit er voor iedereen wat bij. Live muziek nodigt daarnaast ook meer uit om lekker los te gaan, zo zit de sfeer er gelijk goed in!

 Vintage photo booth
Bron: Pinterest 

Een photobooth

Op de grote dag van jullie bruiloft zien jullie gasten er vast mooi uit en iedereen is ongetwijfeld in een feestelijke festivalsfeer. Tijd om dit vast te leggen! Plaats een photobooth op jullie festival en laat iedereen mooie, leuke, gekke of zelfs hilarische foto’s van zichzelf maken. De foto’s worden gelijk geprint, dus iedereen kan een tastbare herinnering mee naar huis nemen. Én ook niet onbelangrijk: plezier is gegarandeerd.

Naast dat de photobooth zorgt voor mooie foto’s, veel plezier en napret zorgt het item ook voor het ultieme festivalgevoel. Met onze Vintage Photobooth maak jij jouw festivalbruiloft helemaal af. Zeker in combinatie met een stretchtent staat dit vintage fotohuisje heel tof.

Extra leuk: laat die ene oom met een gekke bril op de foto gaan en geef oma ineens een snor! Het kan allemaal met de probs die bij het huren van de photobooth worden meegeleverd.

Strips photobooth

We wensen jullie veel plezier en succes met het organiseren van jullie festivalbruiloft!