Vorige keer kon je lezen wat Arjan van Reenen dagelijks voor Fotohuisjehuren.nl doet. In deze editie van ‘De week van’ maak je kennis met Charlotte van der Linden. Zij is junior accountmanager en houdt zich bezig met alle aspecten rondom de boekingen: van fotostrips tot planning en facturatie. Lees je mee?

Charlotte van der Linden

 

Sinds 1 maart 2018 behoor ik tot het Fotohuisjehuren.nl team. Net als Anne ben ik verantwoordelijk voor alles omtrent de boeking. Nu Anne lekker een paar weken op vakantie is, betekent dat dat ik deze weken extra uren maak. Maandag t/m vrijdag zit ik van 09.00 tot 17.00 uur op kantoor. En dat is met dit weer en een heerlijke airco echt geen straf!

Het is bouwvak en veel mensen zijn op vakantie. Dit staat gelijk aan minder bruiloften, bedrijfsevents en andere feestjes. Dus deze drie weken minder boekingen. Vervelen? Nee er is zat werk! Vanaf half augustus t/m eind september is onze drukste periode van het jaar. Er zijn voor deze periode nog fotohuisjes beschikbaar, maar we verwachten helemaal volgeboekt te raken. Wat betekent: veel fotostrips ontwerpen, veel planningen maken etc. Deze rustigere periode kunnen we dus mooi gebruiken om vooruit te werken.

 

Maandag: het weekend evalueren, trainingen en nieuwe ideeën!

 

Prioriteit één op maandag is om het weekend te evalueren. Even snel contact met de bezorgers van afgelopen weekend: is alles goed gegaan? Waren ze overal op tijd? Waren er nog bijzonderheden? Niet alleen het evalueren van het weekend is belangrijk. Hoe leuk is het dat je op vrijdag bent getrouwd en op maandag alle foto’s van afgelopen weekend toegestuurd krijgt? Ons streven is om de foto’s altijd binnen één week digitaal toe te sturen. Deze week is dat dus zeker gelukt!

Tijd voor weekoverleg. Elke maandag bespreken we in het weekoverleg de prestaties van de afgelopen week. Maar we gaan ook in op praktische zaken en nieuwe ontwikkelingen. Zo hebben we het deze week over een inwerkavond voor de nieuwe bezorgers, kastje voor in de keuken en een update van de software die in de fotohuisjes zit.

Deze hele week krijg ik elke dag van Arjan trainingen over de technische aspecten van het fotohuisje. Hoe los je een storing op? Hoe werkt de software van een fotohuisje? Hoe vervang je printpapier? Zo kan ik ook klanten en bezorgers te woord staan.

Daarna is het tijd voor de mailbox. Yes! Weer 18 aanvragen en 6 keer akkoord op een offerte. Niet iedereen vraagt een fotohuisje last minute aan: een bruidspaar wil het fotohuisje al vastleggen voor september 2019! Ook de overige mails pak ik op. De maandag vliegt altijd voorbij. Voordat ik het week is het alweer 17.00 uur.

Typing GIF - Find & Share on GIPHY

Dinsdag: dé planning voor het weekend

 

De dinsdag staat altijd in het teken van de planning. Eerst even kijken of alles voor de planning van aankomend weekend rond is. Zijn alle locaties op de hoogte van de tijd dat het fotohuisje wordt opgebouwd en afgebouwd? Yes! Zijn alle klanten op de hoogte van de tijd dat het fotohuisje wordt opgebouwd en afgebouwd? Yes! Zijn alle fotostrips akkoord? Yes!

Nu door met de planning van volgend weekend. Er gaat volgende week één bezorger op pad op vrijdag en twee bezorgers op zaterdag. Volgende week vrijdag en zaterdag in totaal 13 fotohuisjes verhuurd. Hiervan worden er 5 opgebouwd door onze eigen bezorger en 8 door de bezorgers van de externe logistieke partij. Eerst maar even de informatie voor deze boekingen inschieten in het systeem van de externe logistieke partij.

Dan aan de slag met de planning voor onze eigen bezorgers. Giorgio bouwt vrijdag een Vintage fotohuisje op in Riel, daarna rijdt hij door naar Dussen voor de opbouw van het fotohuisje type Pure. Deze fotohuisjes worden op zaterdagochtend weer afgebouwd waarna ze door Giorgio en Wouter worden doorgeplaatst naar Noordwijk, Ede en Dalfsen. Poeh, volg jij het nog?!

Alle locaties gesproken, na wat schuiven in de planning is deze nu definitief. Twee klanten hebben nog geen input aangeleverd voor de fotostrip, na een mailtje en een telefoontje alle informatie ontvangen. Ik sluit de dag af met verschillende telefoontjes naar mensen die een vrijblijvende offerte hadden aangevraagd en nog extra informatie wilde ontvangen.

 

Woensdag: fotostripdag

 

Vandaag de hele dag aan de slag met het ontwerpen van fotostrips. Inge en John hebben een foto van hun trouwkaart gestuurd en willen de fotostrip graag in dezelfde style ontworpen hebben. Stephanie stuurt ons het logo van haar bedrijf toe. Ze zet het fotohuisje in tijdens een bedrijfsbarbecue. Ray zet het fotohuisje in tijdens een scoutingkamp en wil de fotostrip graag ontwerpen hebben in het thema van het kamp: Amerika.

Vandaag de fotostrips gemaakt voor Britt, Annemarie, Judith, Larissa, Martijn, Maya, Corine, Wijnand, Sjoerd, Prescilla, Nathan, Wanisha, Ard, Guit-Jan, Evi, Bart en Wyke.

Benieuwd hoe het eruit ziet? Bekijk twee voorbeelden hieronder:

Fotostrip Bart en Eline

 

Donderdag: nieuwe bezorgers

 

Helaas heeft onze bezorger Jeroen deze week zijn laatste werkdag gehad. Voor zijn studie verhuist hij volgende maand naar het buitenland. Heel tof, maar jammer voor ons. Vandaag een sollicitatiegesprek gehad met Sebastiaan waar ik erg enthousiast over was. Leuk om te horen dat Sebastiaan ook enthousiast is over Fotohuisjehuren.nl. Eind augustus heeft hij zijn eerste werkdag!

Onze bezorger Wouter gaat dit weekend voor het eerst alleen de weg op met de fotohuisjes. Hij is al ingewerkt door onze bezorgers Ard en Kjell, maar vandaag komt hij nog even langs op kantoor voor de laatste informatie. Bedrijfskleding en sleutels ophalen, nog één keer samen doornemen hoe je de juiste fotostrip inlaadt en hoe je de aanhanger koppelt aan de bus. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Wouter zaterdag voor het eerst alleen op pad kan gaan. Goodluck!

 

Vrijdag: check check, dubbel check

 

Vanmorgen nog een laatste check om te kijken of alles voor dit weekend geregeld is. Klopt de planning? Zijn de bezorgers op de hoogte? Zijn alle fotostrips akkoord? Zijn alle locaties ingelicht?

Annemarie, Martijn, Prescilla, Ard en Bart waren erg enthousiast over de fotostrips die ik afgelopen woensdag heb toegestuurd.

  • Britt vraagt of ik de achtergrond toch roze wil maken i.p.v. groen. Natuurlijk!
  • Maya wil toch graag een heel ander ontwerp, ze vindt fotostrip 6 van onze website ook wel erg leuk. Of ik daar nog een voorbeeld van toe wil sturen? Natuurlijk!
  • Wijnand ziet de tekst op de fotostrip graag ook nog in een ander lettertype. Ook dat is mogelijk!

Na deze aanpassingen ga ik verder met het ontwerpen van nieuwe fotostrips en voor ik het weet is het 17.00 uur en is er alweer een week voorbij.

Tijd om te genieten van het weekend en het zonnetje op het strand. Wat een heerlijk vooruitzicht na een week in de airco. Op naar volgende week!

GIF Charlotte